Elite Hayat
  • Anasayfa
  • Cemiyet
  • Magazin
  • Hollywood
  • Sanat
  • Röportaj
  • Moda
  • Davetler
  • Cadde
  • Gurme
  • Foto Galeri
Sonuç Yok
View All Result
  • Anasayfa
  • Cemiyet
  • Magazin
  • Hollywood
  • Sanat
  • Röportaj
  • Moda
  • Davetler
  • Cadde
  • Gurme
  • Foto Galeri
Sonuç Yok
View All Result
Elite Hayat
Sonuç Yok
View All Result
Anasayfa Haber

AKARETLER’DE ÇARMIKLI&MERMERMERCİ SERGİSİ

Eylül 17, 2026
in Haber, Manşet
28 2
A A
AKARETLER’DE ÇARMIKLI&MERMERMERCİ SERGİSİ
WhatsApp'da Paylaş!Telegram'da PaylaşFacebook'ta Paylaş!Twitter'da Paylaş!

Sanatı galeri duvarlarının dışına taşıyarak doğrudan hayatın içine dahil eden Artweeks Istanbul, bu yıl “Collectors” edisyonuyla sanatseverleri İstanbul’un tarihi Akaretler Sıraevler’de buluşturuyor.

Bilgili Sanat vizyonu ve Kalebodur’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik, 16 Eylül’deki ön izlemenin ardından 17 Eylül – 8 Kasım 2026 tarihleri arasında genel ziyarete açık olacak. Sergide Banu & Hakan Çarmıklı, Öner Kocabeyoğlu ve Tansa Mermerci’nin yıllara yayılan özel koleksiyonlarından seçilen eserler, müze dışı kamusal bir alanda sanatseverlerle buluşacak.

2018 yılından bu yana sanatı geleneksel galeri ortamının dışına çıkaran Artweeks Istanbul, “Collectors” edisyonunda yalnızca önemli sanat eserlerini bir araya getirmekle kalmıyor. Koleksiyonerlerin sanatla kurduğu kişisel ilişkiyi, zaman içerisinde değişen bakış açılarını ve koleksiyonlarının oluşum hikâyelerini de serginin önemli bir parçası haline getiriyor.

Banu & Hakan Çarmıklı Koleksiyonu: “Reunion / Kavuşma”

Banu & Hakan Çarmıklı Koleksiyonu, 2018 yılında gerçekleştirilen “İlk Raunt” sergisinin ardından büyüyen koleksiyonun yeni bir seçkisini izleyiciyle buluşturuyor.

“Reunion / Kavuşma” başlıklı seçki, önceden belirlenmiş katı bir tema yerine koleksiyonerlerin eserlerle kurduğu kişisel bağlar üzerinden şekilleniyor. Zaman içerisinde toplumsal meselelere, özellikle kadın sanatçılara ve feminist yaklaşımlara artan ilgi, koleksiyonun dönüşümünü de ortaya koyuyor.

Koleksiyonerler, sanat koleksiyonlarının yalnızca korunması değil, paylaşılması gerektiğine dikkat çekerek, “Reunion” ile kendilerinde güçlü duygular uyandıran ve en çok özledikleri eserlerle yeniden buluştuklarını ifade ediyor.

Tansa Mermerci Koleksiyonu: “Sükûn ve Galeyan”

Tansa Mermerci Koleksiyonu ise geleneksel sanattan çağdaş sanata uzanan geniş bir perspektif sunuyor. “Sükûn ve Galeyan” başlıklı seçki, ziyaretçileri dinginlikten coşkuya uzanan bir sanat deneyimine davet ediyor.

Koleksiyonda Nilbar Güreş ve Nil Yalter gibi Türkiyeli kadın sanatçıların kimlik ve toplumsal meseleleri ele alan eserleri dikkat çekerken, Martin Creed ve Yuji Agematsu gibi sanatçıların gündelik nesneler üzerinden ürettikleri kavramsal çalışmalar da sahiplik ve değer kavramlarını sorguluyor.

Mermerci, koleksiyonunu kişisel bir otobiyografi olarak tanımlarken, eserlerin kendi yaşamındaki ve dünyayı algılama biçimindeki değişimlere tanıklık ettiğini belirtiyor. “Sükûn ve Galeyan” seçkisinin ise eserler arasındaki yakınlık ve farklılıkları görünür kılarak izleyiciye farklı bir rota sunması hedefleniyor.

8 Kasım’a Kadar Ziyarete Açık

Sanatın koleksiyonerlik, kişisel hafıza ve toplumsal meselelerle ilişkisini aynı çatı altında buluşturan Artweeks Istanbul “Collectors”, 17 Eylül – 8 Kasım 2026 tarihleri arasında Akaretler Sıraevler’de ziyaret edilebilecek.

Sergi, pazartesi günleri hariç her gün 12.00 – 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.



About Author

Evrim İncesu

See author's posts

Etiketler: AKARETLER’DE ÇARMIKLI&MERMERMERCİ SERGİSİArtweeks IstanbulBanu & Hakan ÇarmıklıCollectorsÖner KocabeyoğluTansa Mermerci
Seçkinlerin ve seçilenlerin adresi. Cemiyet, Moda, Magazin, Luxury, Sanat, Trend, Party dair her şey, tüm özel davetler Elitehayat’ta

Kategoriler

  • Cadde
  • Cemiyet
  • Davetler
  • Dekorasyon
  • Diyet
  • Estetik
  • Foto Galeri
  • Galeri
  • Gurme
  • Haber
  • Hollywood
  • Kutlama
  • Luxury
  • Magazin
  • Manşet
  • Moda
  • Müzik
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Sinema
  • Spor
  • Travel
  • Trend
  • Yazarlar

İLETİŞİM BİLGİLERİ

elitehayat@gmail.com
Nişantaşı Şişli/İstanbul

Etiketler

Ahmet güneştekin Ali Koç Art Arzu Sabancı Aslıhan Koruyan Sabancı Başarım Sensin Beyza Uyanoğlu Bodrum Caroline Koç cemiyet davet defile Derin Mermerci Doğum günü Doğumgünü Elif inci aras Elifinciaras Esra Tümen Esra Öztürk Feryal Gülman Film Gigi Hadid Güler Sabancı hollywood Jessie Buckley Kerim Rahmi Koç Kutlama Met Gala moda Nazlı Sabancı Nevbahar Koç Rahmi Koç Rihanna Sanat sağlık Serap Sarı Sergi Suzan Sabancı Tatil Çiğdem Simavi İftar İstanbul İtalya Şebnem Çapa Şule Argüder
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
  • Künye

© 2022 Elitehayat.com - Her Hakkı Saklıdır. Burada yer alan içerikler, aksi belirtilmedikce elitehaya.com'a aittir..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Sonuç Yok
View All Result
  • Anasayfa
  • Cemiyet
  • Magazin
  • Davetler
  • Hollywood
  • Sanat
  • Röportaj
  • Moda
  • Davetler
  • Spor

© 2022 Elitehayat.com - Her Hakkı Saklıdır. Burada yer alan içerikler, aksi belirtilmedikce elitehaya.com'a aittir..