Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz ev sahipliğinde ünlü konuklar 1600 yıllık Roma&Osmanlı’dan kalma tarihi “Yedikule Hisarı Müzesi”ni gezdiler.
Türkolog, tarih, tasavvuf ve mitoloji ustası Ali Canip Olgunlu’nun eşsiz anlatımıyla konuklar tarihin içinde adeta bir yolculuk yaptı. Yedikule Hisarı’n da Altın Yol’dan giderek 1600 yıllık Roma ve Osmanlı’dan kalan taşların üzerinde önce Yılanlı Kule, Topçu Kulesi, Osmanlı Hazine kulesi gezildi. Daha sonra o dönem suçluların idam edildiği “Kanlı Kuyu”, ardından Osmanlı Padişahı Genç Osman’ın boğdurulduğu kule gezildi. Ardından Hisarı n terasına çıkılarak muhteşem İstanbul manzarası ve Yedikule Hisarının mükemmel görüntüsün de konuklar hatıra fotoğrafları çektirdiler. Gezi bitiminde Ali Canip Olgunlu son kitabi “Duy” özel imzalayarak konuklara verdi.
Kansersiz Yaşam Derneği olarak, kanser hastalarının ve ailelerinin yaşadıkları zorluklar karşısında biraz olsun nefes alabilmeleri için ayni ve nakdi yardımlar da dahil birçok yardım kampanyası düzenliyoruz.
Bağışçılarımızın desteği ile maddi imkânı olmayan kanser hastalarının yanında olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Hastanede yatan kanser hastası çocuklara verdiğimiz maddi ve psikolojik destekler, GülümseSEN gibi moral ve motivasyon çalışmalarımız, YaşaTIR gibi farkındalık ve eğitim projelerimizle her geçen gün daha çok kişiye ulaşıyor.





